søndag den 20. juni 2010

Hjemmelavet is


Her er så opskriften på min hjemmelavede is..

Basis opskriften er :

13-15 pasteuriserede æggeblommer
10 spsk. flormelis
spsk Vanille eller kornene fra 1 vanilliestang.
1 liter fløde

Sådan gør du:
Pisk de pastuiserede æggeblommer skummende sammen med flormelis og vanille.
De forskellige smags varianter tilsættes æggemassen.
Pisk så fløden stiv (cremet ikke som smør)
Og vend forsigtigt fløden i æggemassen.
Kør på is- maskine og frys ellers frys og rør af og til indtil den er frossen helt.

Mine smags varianter var:
1.   250 g smeltet hvid chokolade og ca. 250 gram pistacienødder som var groft hakket.

2.   300 gram jordbær og 300 gram hindbær (mine var frosne), varmet i en gryde og blendet sammen med    200 g flormelis, derefter tilsættes ca. 20  knuste makroner.

Andet forslag er :
Skallen af 1 revet økologisk appelsin + lidt saft.

2 kommentarer:

  1. Hej Irene
    Jeg ved ikke om du læser gamle indlægs kommentarer, men på dagens havearbejde er jeg stødt på det jeg tror er den ukrudt du spurgte på og jeg tror det er døvnælder. De får senere på sommeren nogle søde lilla blomster.
    Signe

    SvarSlet
  2. Hej Irene,

    tak for opskriften - det ser simpelthen bare såååå lækkert ud :o)

    mvh
    Camilla

    SvarSlet