Selvfølgelig vil jeg dele den opskrift på lagkagebunde som jeg bruger, jeg fandt den et eller andet sted på nettet da jeg i sin tid begyndte mit kage eventyr....
Så her har i opskriften på lagkagebunde, de er lækre og meget nemme at lave, og de lykkedes hver gang.
Lagkagebunde til ca 2 stk. a 26 cm (form)
4 Æg
160 g Sukker
1 spsk. Vand
1 tsk. Vanille
1 knivspids salt
Disse ingredienser piskes godt og luftigt.
120 g Mel
1 tsk. Bagepulver
Blandes og sigtes i æggemassen, hvor det vendes stille og roligt, så alt melet bliver opløst i dejen.
Hældes i en lagkageform, eller springform som er smurt med smør i bund og sider, og beklædt med bagepapir i bunden ovenpå smørret og bages så ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Løsne siderne med en kniv, og vend ud på bagepapir drysset med sukker.
Bundene skal være lidt lysebrun, men stadig svampet og lækker.
I stedet for vand, kan man tilsætte appelsinsaft, citronsaft, limesaft osv.
Ved mørke bunde tilsætter man 3 spsk. kacao.
Rigtig god fornøjelse.
Kan man bage bundene dagen før de skal bruges, eller bliver de da tørre?
SvarSletMADentusiasten - MAD ifølge mig
Du kan sagtens bage bundene dagen før, bare læg dem i en plastik pose godt lukket til, eller du kan bage dem i god tid og fryse dem.
SvarSletKnus Irene
Hejsa :o)
SvarSletHaster lidt, så håber du ser mit spørgsmål meget snart!!
Laver du bundene som én kage og skærer over vandret til bunde efter afkøling, eller bager du enkeltvis som bunde?
Jeg skal nemlig lave en stor firkantet kage og en mindre firkantet kage, som skal stå ovenpå den store. Så hvis jeg skal bage én bun d ad gangen, kommer det til at tage sin tid...
Er portionen til 2 x af den kage/bund som er på dit billede, eller er det én portion/én kage, som du deler i to?
Jeg håber det giver mening ;o)
Mvh. Anna
Hejsa... Nu skal du høre i en fart;-)
SvarSletOpskriften er på 2 stykker, jeg bager altid mine bunde enkeltvis, da jeg synes det bliver bedst sådan.... Og de er gode, nemme og lykkedes hver gang..
Håber det var svar nok...
Med venlig hilsen Irene