Uhmmmm... sådan så vores aftensmad ud i går aftes, og det er abselut en sikker favorit her hjemme...
Jeg bruger kun et berberiandebryst til 2 mennesker, 2 store (købte) kartoffelrostis, og så de grøntsager vi lige synes vi har lyst til.....Opskriften får i her, og tro mig, den er farlig vanedannende...
And a' la orange a' la Irene
4 halve ferskner fra dåse eller 4 hele friske.
Revet skal, både og saft fra 2 økologiske appelsiner
100 gram sukker
½ dl Cognac
½ dl Orangelikør
ca. 3 dl andefond
Skær fersknerne i tynde både.
Riv skallen fra de to appelsiner med et juliene jern, og skold skallerne i en si.
Skrald appelsinerne og skær dem ud i både, uden de hvide hinder.
Brun sukkeret i en pande og tilsæt spiritussen og lad det fordampe....(sukkeret kan klumpe lidt, men bare giv dig tid så smalter det igen)
Kom så appelsinsaft, både og andefond i og lad det koge ind.
Tilsidst tilsættes fersknerne og det hele varmes igennem..
Hvis du ønsker sovsen lidt tykkere, så tilsæt lidt sovsejævner.
Men pas på, denne sovs smager himmelsk.......Uhmmmmmmmmmmm
Uhm, det ser sgi godt ud :o)
SvarSletVilken god mat och anndra grejer har du här!
SvarSletuh - det ser godt nok lækkert ud :o) yummy!
SvarSletSÅ fandt jeg den :-) Både likør og Cognac det kam ikke gå helt galt. Lyder lækkert......
SvarSlet