fredag den 22. oktober 2010

And a'la orange & fersken

Uhmmmm... sådan så vores aftensmad ud i går aftes, og det er abselut en sikker favorit her hjemme...
Jeg bruger kun et berberiandebryst til 2 mennesker, 2 store (købte) kartoffelrostis, og så de grøntsager vi lige synes vi har lyst til.....Opskriften får i her, og tro mig, den er farlig vanedannende...

And a' la orange a' la Irene


4 halve ferskner fra dåse eller 4 hele friske.

Revet skal, både og saft fra 2 økologiske appelsiner

100 gram sukker

½ dl Cognac

½ dl Orangelikør

ca. 3 dl andefond





Skær fersknerne i tynde både.

Riv skallen fra de to appelsiner med et juliene jern, og skold skallerne i en si.

Skrald appelsinerne og skær dem ud i både, uden de hvide hinder.

Brun sukkeret i en pande og tilsæt spiritussen og lad det fordampe....(sukkeret kan klumpe lidt, men bare giv dig tid så smalter det igen)

Kom så appelsinsaft, både og andefond i og lad det koge ind.

Tilsidst tilsættes fersknerne og det hele varmes igennem..

Hvis du ønsker sovsen lidt tykkere, så tilsæt lidt sovsejævner.

Men pas på, denne sovs smager himmelsk.......Uhmmmmmmmmmmm

4 kommentarer:

  1. Vilken god mat och anndra grejer har du här!

    SvarSlet
  2. uh - det ser godt nok lækkert ud :o) yummy!

    SvarSlet
  3. SÅ fandt jeg den :-) Både likør og Cognac det kam ikke gå helt galt. Lyder lækkert......

    SvarSlet