Endnu engang blev denne helt igennem himmelske ret serveret til aftensmad med en rigtig god amarone rødvin til...MUMS.....Det er virkelig en sovs så englene synger..........
(Andebryster med kartoffel rosti og ærter)
Dertil denne himmelske sovs......
And a' la orange a' la Irene
4 halve ferskner fra dåse eller 4 hele friske.
Revet skal, både og saft fra 2 økologiske appelsiner
100 gram sukker
½ dl Cognac
½ dl Orangelikør
ca. 3 dl andefond
Skær fersknerne i tynde både.
Riv skallen fra de to appelsiner med et juliene jern, og skold skallerne i en si.
Skrald appelsinerne og skær dem ud i både, uden de hvide hinder.
Brun sukkeret i en pande og tilsæt spiritussen lidt efter lidt og lad det fordampe....(sukkeret kan klumpe lidt, men bare giv dig tid så smalter det igen)
Kom så appelsinsaft, både og andefond i og lad det koge ind.
Tilsidst tilsættes fersknerne og det hele varmes igennem..
Hvis du ønsker sovsen lidt tykkere, så tilsæt lidt sovsejævner.
Men pas på, denne sovs smager himmelsk, og er stærkt vanedannende.......Uhmmmmmmmmmmm
Det ser vel nok lækkert ud, Irene :-)
SvarSletGod weekend!
Mange hilsner
Birthe