torsdag den 7. april 2011

At koge sovs på en "sten"

Vi kender det vist alle, ikke at have noget sky/fond at lave sovs af, ikk....
Men jeg har alletiders fantastiske opskrift på sovs kogt på en "sten"..

Sovs:
Du tager: 1 dåse madagaskarpeber
               2 fint hakkede skalotteløg
               3 dl rødvin
               1-2 spsk. god sennep
               2 dl creme fraiche 38%
               ( Du kan evt. tilsætte en boulion terning eller lidt stege fedt fra bøffen)
Du gør: 
Skyld madagaskarpeberne grundigt i koldt vand, og hæld nu rødvinen over dem i en skål og lad dem trække i ca. 30 minutter.
Si rødvinen fra i en gryde (gem madagaskarpeberne) og kog rødvinen ind sammen med de hakkede skalotteløg, til ca. 1 dl.
Tilsæt nu sennep og kog godt igennem.
Pisk derefter creme fraiche i og kog op til sovsen bliver jævn..
Smag til...
Til sidst tilsættes de mange madagaskarpeber korn og sovsen koges lige op et øjeblik......
Server til en god bøf eller lignende....
                 

3 kommentarer:

  1. Jeg bliver da vist nød til at spise bøf i aften... mums :0)

    SvarSlet
  2. Ja det problem kender jeg alt for godt. Vi er en familie, som spiser sovs og ikke sauce.

    Jeg har dog aldrig set madagaskarpeber på dåse. Hvilken butik køber du dem i ? Og hvad står de i nærheden af ?

    Er den meget stærk ?

    SvarSlet
  3. .... har fundet dem nu i en lille orange dåse, så de er hjembragt :)

    SvarSlet