søndag den 23. oktober 2011

Laktosefri Risalamande...

Vi elsker Risalamande i huset her, men da vi ikke alle kan tåle almindelig piskefløde så har det desværre været en sjælden spise (juleaften)... Men nu er Arla jo kommet med en Laktosefri fløde, så selvfølgelig skulle der laves Risalamande... Opskriften som jeg altid bruger, og er yderst tilfreds med er fra Karolines Køkken, men denne gang er mælk og fløde så skiftet ud med Laktosefri produkter fra Arla.
Min udgave af Karolines  Risalamande lyder sådan her (der er visse små indput som jeg kommer med på grund af de Laktosefri'e produkter)

Laktosefri Risalamande.

Dessert til 4

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand under omrøring, og kog dem ca. 2 min.
Tilsæt mælk og vanilje. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min.(Med Laktosefri mælk koges der lidt længere). Rør i den af og til.
Afkøl grøden. Rør den med sukker og mandler. Pisk fløden (Laktosefri fløde skal piskes i temmelig lang tid) til et let skum og vend den i grøden. Sæt desserten koldt.

Spis den med varm eller kold kirsebærsovs.

2 kommentarer:

 1. Ja det er dejligt at der endelig er kommet en piskefløde på markedet, som vi laktose-intolerante kan bruge;-)

  Har du forsøgt at koge risengrøden på soyamælk? Efter min smag bliver den faktisk rigtig god og sød, særligt til risalamande!
  - Den bliver ikke for tynd med den laktose fri minimælk??
  Alternativt har Arla jo også en mere letmælks agtig laktosefri mælk på markedet.

  SvarSlet
 2. Hej Nada...Ja, det er virkelig en hel ny mad verden som åbner sig for folk med laktose- intolerance, fløden er fantastisk for ikke at tale om mælken :-)
  Jeg har ikke prøvet soyamælk..
  Men jeg er ikke nervøs for at lave risalamande efter "min" opskrift, for den smagte vidunderligt...Der skal bare koges og piskes lidt længere....
  Hvad er den anden mælk for en???
  Irene

  SvarSlet