onsdag den 5. oktober 2011

Rømertopf - Og julestemning....

Rømertopfen er sat i ovnen og står og simre, snart vil duften afsløre en velkendt duft af jul, hygge og varme... (krydderi blandingens fortjeneste)
Mel blandet med rigelige mængder Spidskommen, koriander, karry, kardemomme, kanel og sort peber er blevet rystet sammen med de store stykker lækkert saftigt lammekød (ca 600 g) og brunet af på panden..
Sammen med grøntsager er det hele blevet lagt i lag i min Rømertoff og drysset med salt og friske timian stilke fra haven og tilsat ½ l. boullion...
Grøntsagerne er i aften 2 store kartofler, 1 stor sød kartoffel, 1 løg, 3 stilke bladselleri, et godt stykke selleri, 2 røde chillier, knapt en bakke champignon, et lille stykke squash og ca 5 gulerødder (eller hvad køleskabet lige gemmer på)
Nu venter vi bare på at herlighederne bliver spise- klar om ca. 1½ time....

Julestemning fik vi også et lille snert af i Bilka her til aften, de er sgu allerede ved at gøre klar og sætte jule pynt/stads frem, og tænk, vi er kun lige startet på Oktober måned........

6 kommentarer:

  1. Tror aldrig jeg lærer at kunne lide lam, men det ser smukt ud, dit fad...

    Ja.. Julen står for døren...
    Kvakley havde også Jule lav selv nisse sæt fremme for 14 dage siden..

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Ih, nu begynder du på det Rømertopf igen! Så får jeg jo helt vild lyst til sådan en omgang hver gang :o)

    SvarSlet
  3. Det ser lækkert ud :) du qer god til at finde på !

    SvarSlet
  4. Hej Marianne... Jeg holder meget af lam, men du kan sagtens bruge skært kalve eller oksekød i stedet for..Husk bare at krydre det rigtig godt...Nu snakker jeg om spsk. krydderi af de forskellige slags i melet...
    Glædelig jul Marianne ;-)
    Knus Irene

    SvarSlet
  5. Hej Camilla..Smiler, så se du bare at kom igang...Det er jo lige vejr til Rømertopf, hygge og simremad..
    Knus Irene

    SvarSlet
  6. Hej Mikela...Tak Tak, så spændende er det nu heller ikke, men nemt og lækkert..
    Knus Irene

    SvarSlet